Prix Chronos de Littérature 2008

Vandaag werd tijdens het Parijse Salon du Livre, één van de grootste internationale boekenbeurzen, de laureaten bekendgemaakt voor de Prix Chronos de Littérature 2008.

Sinds 1996 wil de Fondation Nationale de Gérontologie jonge lezertjes laten kennismaken met boeken over de relatie tussen generaties, de levensloop, de ouderdom én de dood. Deze literaire prijs wordt uitgereikt in zes leeftijdscategorieën, van peuters tot (jong)volwassenen en deze 13e editie had als thema "Grandir, c'est Vieillir ; Vieillir, c'est Grandir".

Dit jaar werd jeugdschrijfster Marita de Sterck als enige Vlaamse auteur genomineerd! Met de Franse vertaling van het boek "Met huid en haar" (Avaler tout cru) werd ze - met 27,16% voorkeursstemmen - verdienstelijk tweede in de categorie 3e-4e secundair. Bodil Bredsdorff (29,73 % stemmen) won met haar boek La Fille Corneille.
Een volledig overzicht van alle laureaten vindt u hier.

De roman werd in 2005 al eens bekroond met een Zilveren Zoen. In Met huid en haar vertelt Marita de Sterck op indringende wijze over de 18-jarige Joppe die tijdens de zomervakantie voor zijn stervende overgrootvader Tist moet zorgen. Joppe brengt daarom heel wat tijd door aan diens ziekbed en krijgt - in kleine stukjes - het levensverhaal van zijn opa te horen...

0 reacties:

Een reactie posten