Prix Farniente 2008

De beide winnaars van de Prix Farniente 2008 zijn gekend. Hicham Charif won in de categorie 'une basket' (13-14 jaar) met Les virus de l'ombre. In de categorie 'deux baskets' (15-16 jaar) was er een gedeelde eerste plaats voor Anne Cassidy met L'affaire Jennifer Jones en Erik l'Homme met Phaenomen.

Deze Waalse literatuurprijs, georganiseerd door de Ligue des familles (de Franstalige gezinsbond), is specifiek gericht naar jongeren toe. Per leeftijdscategorie worden de genomineerde boeken gelezen - al dan niet in klasverband - en daarna kunnen ze zélf hun stem uitbrengen op hun favoriet. Er komt dus helemaal geen vakjury aan te pas, enkel de voorkeursstemmen van de jongeren bepalen de winnaar(s).
Jaarlijks wordt ook een festiviteit gepland, waar jongeren de kans krijgen om alle laureaten te ontmoeten en om met hen in debat te treden.

Intussen is ook de selectie voor de Prix Farniente 2009 bekendgemaakt. Zo werd Avaler tout Cru van Marita de Sterck genomineerd in de categorie 15-16 jaar. Met deze Franse vertaling van Met Huid en Haar verdiende ze eerder al de tweede plaats bij de Prix Chronos de Littérature 2008.

0 reacties:

Een reactie posten