Lang zullen we lezen: Karel Verleyenprijs 2008

Lang zullen we lezen is een initiatief dat Vlaamse kinderboekenuitgevers vorig jaar samen lanceerden. Via een drietal acties willen ze kinderen graag stimuleren om (nog) meer te gaan lezen.
Zo werd lerares An Slegers op 19 maart uitgeroepen tot de Beste Boekenjuf van 2008, voor de vele leesprojecten die ze samen met haar klassen bedacht en uitwerkte.
En onder het motto 'Snoep eens van een boek' proberen de uitgevers om jarige kinderen te overtuigen dat niet altijd met snoep getrakteerd moet worden. Een boek cadeau geven aan de klasbibliotheek is immers even leuk (en véél gezonder)!

Karel VerleyenprijsOok werd er een nieuwe kinderboekenprijs in het leven geroepen, de Karel Verleyenprijs, vernoemd naar de bekende Vlaamse jeugauteur die in 2006 overleed. Het is een literaire prijs die uitsluitend door (school)kinderen toegekend wordt. Zij kozen uit een selectie van 48 boeken, verdeeld over vier leeftijdscategorieën, hun favoriete boek en brachten online hun stem uit.

Gisteren werden de vier winnaars van deze allereerste Karel Verleyenprijs bekendgemaakt.

Met Rosalie is jarig won Brigitte Minnen de prijs in de categorie 3-5 jaar. Sylvia Vanden Heede werd in de categorie 5-7 jaar verkozen voor haar populaire boekenreeks Vos en Haas.
En de 7-9 jarigen zijn duidelijk verzot op Geronimo Stilton. Zijn boek Fantasia werd immers ook al uitgeroepen tot Mooiste Kinderboek Aller Tijden!
Luc Embrechts tenslotte werd met De stenen van Urû-Nog winnaar in de categorie 9-12 jaar.

Meer informatie vindt u op www.langzullenwelezen.be

0 reacties:

Een reactie posten