Gedichtendag 2009: SMS-poëzie!

SMS-poëzie!
Een haiku, een sonnet, een limerick … elke tijd heeft zo wel zijn eigen vorm van dichten. Als stad van innovatie wil Kortrijk dan ook graag mee zijn met de gloednieuwe dichtvorm: de sms-poezie!

Naar aanleiding van Gedichtendag 2009 op donderdag 29 januari organiseert de Brede Schoolwerking van de stad Kortrijk samen met de Kortrijkse Bibliotheek een creatieve wedstrijd.

De actie, die jongeren wil stimuleren om op een bewuste manier met taal om te gaan, kadert binnen het talenplan van de stad. Het talenplan loopt over drie jaar en zet via diverse projecten in op een taalbewuster Kortrijk. Samen met de prijsuitreiking wordt op 11 februari het campagnebeeld van het talenplan bekend gemaakt.

Hieronder ziet u een filmpje van de leerlingen aan het werk:



De sms-gedichtenwedstrijd:
Aan de gedichtenwedstrijd nemen, op vraag van de Brede Schoolwerking van de stad, verschillende Kortrijkse scholen deel. De vraag aan de deelnemende leerlingen was eenvoudig. Schrijf een gedicht met maximum 160 tekens, net zoals een smsje, waarin je het uitmaakt met je vriend(in).

De beste smsgedichten worden op woensdag 11 februari bekendgemaakt in de Centrale Bibliotheek in Kortrijk. Bovendien krijgen de leerlingen er de kans om hun schrijfsels terug te vinden op een originele muurposter, die gedurende de rest van de maand februari te bezichtigen zal zijn.

Stem op het beste sms-gedicht!
Neem dus zeker en vast een kijkje in de bib in de loop van de maand februari en breng er je stem uit voor het beste sms-gedicht.

Binnenkort kan je ook on line meestemmen voor de winnaar!

Sms-poëzie! - 11.02.2009 - 28.02.2009 - Centrale Bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - gratis www.kortrijk.be/bibliotheek, www.gedichtendag.org

0 reacties:

Een reactie posten