Brigitte Decock is Beste Boekenjuf 2009

Op 25 maart werd in Gent voor de 5e keer de prijs van de "Beste Boekenjuf" uitgereikt. Brigitte Decock, juf in de Sancta Maria Lagere School in Ronse kreeg als Beste Boekenjuf uit handen van ceremoniemeester "Kapitein Winokio" de hoofdprijs: een mand met 100 boeken voor de school.

De Boekenjuffen op de 2de, 3de en 4de plaats worden beloond met respectievelijk 75, 50 en 25 boeken. De vier laatste genomineerden krijgen ieder 10 boeken cadeau.

Op de website van boek.be vindt u een overzicht van alle genomineerden.

Juf Brigitte heeft een eigen boekenklas waar ze de kinderen meeneemt op allerlei leesavonturen. Het hele schoolteam en mensen ver daar buiten steunen haar daarbij en moedigen haar aan. Brigitte bekwaamt zichzelf voortdurend. Ze gebruikt verteltafels en verteltassen, gaat met de kinderen op gedichtentocht, houdt zelfs sleep-ins (kinderen werken een hele avond rond boeken en blijven dan slapen op school), en vooral: ze leest zelf veel kinderboeken!

De prijs voor de Beste Boekenjuf of Boekenmeester is een initiatief van de Groep Kinder- en jeugdboekenuitgevers (GroKi) in samenwerking met Boek.be. De boekenmanden worden geschonken i.s.m.: Abimo, Baeckens Books, Clavis, Davidsfonds, De Eenhoorn, C. De Vries-Brouwers, Lannoo, Standaard Uitgeverij en WPG Uitgevers. In totaal schenken zij 290 boeken weg aan de winnende scholen.

(bron: boek.be)

0 reacties:

Een reactie posten