De Andere Strip: 24 stripromans in woord en beeld

De tweede editie van De Andere Strip staat op scherp met een onweerstaanbare mix van bekende en nog te ontdekken stripromans uit 9 landen.

De striproman - ook wel bekend als de graphic novel - is de betere strip voor volwassenen. Zo'n striproman heeft literaire kwaliteiten (een afgerond verhaal, meer volwassen thema's en een grotere psychologische diepgang bij de personages) en verschijnt meestal in boekformaat.

Zowel in Vlaanderen als in het buitenland krijgen andere stripvormen de laatste jaren steeds meer aandacht en waardering.
Zo werd de literaire strip Verder van Marc Legendre als eerste 'strip' in het Nederlandse taalgebied genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2008.
En ook de succesvolle autobiografische striproman Persepolis van Marjane Satrapi heeft zeker bijgedragen tot de doorbraak van het genre, vooral omdat het boek verfilmd werd en zowel de Prijs van de Jury in Cannes (2007) als een Oscar-nominatie voor Beste Animatiefilm (2008) kreeg .

Met een titellijst van 24 strips wil De Andere Strip een breed publiek warm maken voor een boeiend stripgenre dat intussen zijn eigen plek in de literaire wereld heeft veroverd. De selectie van titels gebeurde in samenwerking met de 6 deelnemende uitgevers en importeurs.

De volledige titellijst kan je hier raadplegen. Uiteraard kan je ook heel wat van deze titels in de striphoek van de bib terugvinden!





Meer info via www.boek.be

0 reacties:

Een reactie posten