Expo: 'The making of indiegame Athmos'


Van 15 november t.e.m. 6 december kun je de expo "The making of indiegame Athmos" bezoeken in de Kortrijkse bib. De expo toont het ganse creatieve proces bij het ontwerpen van een videospel, van concept tot speelbare versie, aan de hand van designdocumenten, schetsen en een speelbare demo van het spel.

Athmos is een strategisch ("indie-")videospel voor meerdere spelers. Het speelt zich af in de ruimte waarbij de speler de leider is van een mensenkolonie. De verkenning van de ruimte bereikt nieuwe hoogten en de diverse humanoïde rassen eisen ruimtegebieden op aan een nooit gezien tempo. Maar terwijl de beschikbare, leefbare ruimte steeds schaarser wordt, zijn er ook steeds meer conflicten.

Als speler neem je tactische beslissingen om je kolonie te laten groeien, exploreer je planeten, vergaar je grondstoffen, bouw je een enorme vloot uit en neem je deel aan epische ruimteveldslagen om vijandige planeten te veroveren.



Het spel wordt ontwikkeld door het Belgische Rising Rock Games, een team van enthousiaste game-ontwikkelaars die allen fulltime werken, maar toch de tijd vinden om games te maken voor hun plezier. Allen zijn ze afgestudeerd aan de afdeling “Digital Arts and Entertainment” (DAE) van de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST). Tijdens hun opleiding kregen ze opdrachten om in teams van vier of meer studenten indrukwekkende games te maken. Begin 2010 begonnen ze aan de ontwikkeling van hun eigen multi-speler ruimtestrategiespel: Athmos.

De expo gaat van start op 15 november. Dezelfde avond gaat ook, om 19u30, de info- en debatavond "Games en cultuur: de voor(oordelen) door in de Kortrijkse bib.

Expo "The making of indiegame Athmos" - 15.11.11 t.e.m. 06.12.11 - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - Meer info: 056 27 75 00, bibliotheek@kortrijk.be
Info- en debatvond "Games en cultuur: de voor(oor)delen" - 15 november 2011 - 19u30 - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - Vooraf inschrijven is aangeraden, via 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten