BIB IN ONTWIKKELING | Google VR educatief pakket


In november 2016 lanceerde Mediawijs.be een partneroproep voor het project 'Mediawijze bibs', richting Vlaamse bibliotheken. De Kortrijkse bibliotheek diende als project de ontwikkeling van een 'Google VR educatief pakket' in. Dit project werd samen met 3 andere bibliotheekprojecten weerhouden en goedgekeurd.

Google Cardboard VR is één van de leukste en meest budgetvriendelijke manieren om ‘VR’ of virtuele realiteit te beleven. Via virtuele realiteit kan je een 3D-omgeving simuleren en zo als toeschouwer een sterk gevoel van immersie en beleving krijgen.

Het technische aspect is vrij eenvoudig: met een VR bril op je hoofd sluit je je af van de omgeving om je heen. Het beeldscherm in de bril toont je twee beelden, eentje voor elk oog, dit geeft je de (optische) illusie van een 3D-beeld. Slimme software registreert de bewegingen van je hoofd en past de beelden naargelang aan. In combinatie met geluid en interactie krijg je hiermee een heel overtuigende illusie van aanwezigheid in een andere wereld.

Met het gratis ontleenbare pakket 'Google Cardboard VR' willen we hier in de bib educatief gebruik van VR in het onderwijs ondersteunen en stimuleren. Dit pakket is momenteel in ontwikkeling en zal in de loop van september 2017 beschikbaar zijn voor het onderwijs.


De ontwikkeling van dit educatief pakket kan je meevolgen op de ontwikkelblog: googlevreducatief.blogspot.be | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten