Gouden Penseel










Naar jaarlijkse gewoonte bekroonde de Penseeljury opnieuw een aantal prachtig geïllustreerde kinderboeken met een Gouden Penseel, twee Zilveren penselen en drie 'Vlag en Wimpels'. De prijsuitreiking vond plaats in het Rijksmuseum van Amsterdam, waar men tijdens de Kinderboekenweek (1-11 oktober) ook een kleine tentoonstelling zal wijden aan de bekroonde boeken.

De Gouden Penseel 2008 werd toegekend aan de Nederlandse illustratrice Charlotte Dematons voor haar boek Sinterklaas. In het juryrapport lezen we: "Dat boek willen we bekijken, nu en nog jarenlang. Het is een echte blijver!" Eerder dit jaar werd de cover van 'Sinterklaas' ook al uitgeroepen tot Mooiste Boekomslag van 2007.

De Nederlandse illustratoren Harriet van Reek (Letterdromen met Do) en Sebastian Meschenmoser (Mijnheer Eekhoorn en de eerste sneeuw) onvingen elk een Zilveren Penseel.
De eervolle vermeldingen, Vlag en Wimpels, waren voor illustratrice Marije Tolman (Mejuffrouw Muis en haar heerlijke huis - Elle van Lieshout en Erik van Os), Wolf Erlbruch (De eend, de dood en de tulp) en Audrey Poussier (Mijn trui).

Meer info op www.cpnb.nl

0 reacties:

Een reactie posten