Wereldrecord Firefox 3

De Mozilla Foundation, ontwikkelaars van o.a. Firefox, de 2e meest gebruikte internetbrowser, willen met het wereldrecord "meeste downloads op 1 dag" in het Guiness Book of World Records opgenomen worden. Hiervoor willen ze er in slagen om zoveel mogelijk downloads binnen te halen van Firefox 3, de nieuwste versie van hun internetbrowser die gepland staat voor halverwege juni. Firefox 3 voorziet maar liefst 14000 verbeteringen t.o.v. versie 2.

Via de website spreadfirefox.com worden gebruikers en potentiële gebruikers aangespoord om de recordpoging bekend te maken via blogs, knoppen, banners, websites, e-mails, enz... Met hun intiatief proberen de ontwikkelaars ook om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om over te stappen naar de openbronbrowser.

Op de website spreadfirefox.com kunt u beloven om Firefox 3 te downloaden op het moment dat deze wordt uitgebracht. Hiervoor klikt u op de knop "pledge now" ("maak uw belofte") waarna u uw e-mailadres invoert. Zodra Firefox 3 wordt uitgebracht krijgt u een verwittiging via e-mail.

De Kortrijkse bib biedt sedert juni 2006 een groot aantal pakketten vrije software op cd-rom aan. Ook de software van de Mozilla Foundation wordt door ons aangeboden: de internetbrowsers Firefox (Windows, Mac OSX en Linux) en Camino (Mac OSX) en het e-mailprogramma Thunderbird (Windows, Mac OSX en Linux). Het aanbod vrije software trachten we steeds up-to-date te houden. Al deze softwarepakketten kunt u ontlenen in de afdeling beeld en geluid van de bib.

Meer info: www.mozilla-europe.org/nl/products/firefox, www.spreadfirefox.com

0 reacties:

Een reactie posten