PIH finalisten in Microsoft 'Imagine Cup'

De Kortrijkse studenten Filip Van Bouwel, Jeroen Vanraevels, Kenny Deriemaeker en Timothy Vanherbergen bereikten met hun puzzelgame 'Future Flow' de finale van de Microsoft's Imagine Cup, categorie 'Game Development'. Het viertal zit momenteel in het 2e jaar 'Digital Arts and Entertainment' aan de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk, departement PIH.

De afstudeerrichting is nog zeer nieuw want ze werd slechts 2 jaar geleden opgericht als optie binnen de bacheloropleiding 'Multimedia en Communicatietechnologie' (MCT). Het team rond de game Future Flow haalde als enig Belgisch team de grote finale van Microsofts Imagine Cup. Twee andere teams van de Hogeschool West-Vlaanderen behaalden nog een plaats in de wereldtop 20.

Het (brede) sociaal-ecologisch thema van Microsoft's Imagine Cup heeft als motto: "beeld je een wereld in waar technologie een duurzaam ecologisch systeem mogelijk maakt". De vier PIH studenten ontwierpen op basis van dit thema een 2D/3D puzzelgame dat als doel heeft een stad te transformeren tot een duurzame en milieuvriendelijke stad door gebouwen te maken of uit te breiden met duurzame middelen.

Hieronder vindt u een aantal afbeeldingen uit de game:






De finales van de Imagine Cup vinden plaats in Parijs van 3 t.e.m. 8 juli. Op 8 juli maakt Microsoft de eindwinnaar bekend. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle finalisten van de Imagine cup, gebundeld in een handig filmpje.

Alvast veel succes toegewenst aan het team Future Flow!

Meer info: imaginecup.com, www.howest.be/pih

0 reacties:

Een reactie posten