Ontdek Europa via het online spel "Neurodyssee"

Via het educatieve spel Neurodyssee kunnen jongeren vanaf 12 jaar op een leuke manier hun kennis van de Europese Unie testen. In het spel kruip je in de huid van een buitenaards wezen, een "Neuroniër" en kun je je kennis testen over de Europese Unie aan de hand van vragen over de 27 landen van de EU en de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de EU. Tijdens het spel kun je bovendien gebruik maken van "storingen" om te vermijden dat de andere spelers correct antwoorden op de vragen. Dat maakt het spel meteen spannender.

Deze "serious game" werd eind vorig jarig ontwikkeld door Belle Productions en d-side Interactive ter gelegenheid van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie in 2010. Op de jaarlijkse, internationale Serious Game Expo in Lyons kreeg het spel de bijzondere prijs van de jury toegekend.

Neurodyssee bestaat in drie verschillende versies: een kaartspel, een spel op dvd en een online spel voor meerdere spelers. De eerste twee versies bestaan in het Nederlands en in het Frans en worden hoofdzakelijk verspreid via de scholen. 

De online versie is beschikbaar in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) via de website www.neurodyssee.be. Je kan alleen spelen of met anderen (maximaal 8 andere spelers). Als je het liever opneemt tegen andere spelers, kan je spelen tegen spelers die je kent (je vrienden) in een afzonderlijke speelzaal, of de strijd aangaan met spelers die je niet kent door deel te nemen aan een partijtje online.
Neurodyssee kun je via je online spelen via je internetbrowser. Hiervoor moet je je eerst inschrijven en vevolgens de Unity Web Player (Windows en Mac OSX) installeren.

0 reacties:

Een reactie posten