Jeugdboekenmaand bij je thuis... Niki de Saint Phalle


Weetjes


Niki de Saint Phalle (Neuilly-sur-Seine, 29 oktober 1930 – San Diego, 21 mei 2002) was een Frans-Amerikaanse kunstschilderes en beeldhouwster. Haar Nanafiguren, expressieve in felle kleuren beschilderde levensgrote vrouwenbeelden, zijn wereldberoemd: Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. 
Hun joie de vivre werkt aanstekelijk op iedereen. Naast haar Nana kunstwerken maakte ze ook schilderijen en een film en legde ze een groot beeldenpark aan, geïnspireerd door tarotkaarten. Virtueel museum

Het Niki Museum in Japan maakte dit leuke filmpje, zodat je kan binnenkijken in hun museum:
► https://www.facebook.com/320119371428932/videos/2275200009236676/

knutselactiviteitVandaag maken we een unieke Niki-collage!

Dit heb je nodig:
 • washitape of gekleurd papier
 • schaar
 • lijm
 • potlood
 • wit papier
 1. Teken een Nana, of print er eentje uit.
 2. Knip allemaal kleine stukjes washi tape of gekleurd papier uit. Kies voor felle primaire kleuren (felgeel, helderblauw, fluoroze, …). Als je een washitape hebt met een leuke print, is dit ook ideaal!
 3. Plak de stukjes in je figuur. Probeer enkele stukken wit te laten. Plak de stukjes tape over elkaar om mooie patronen te maken! 

Leestips voor later


bronnen


  Toon je jouw kunstige knutsels op Facebook en Instagram met de hashtag #JBMKortrijk? En als je ons tagt, delen we jouw foto's en filmpjes op onze sociale media!
  Zo kunnen we hier ook meegenieten, we zijn alvast reuze benieuwd! Hopelijk tot binnenkort weer in het echt!

  www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenmaand

  0 reacties:

  Een reactie posten