Jeugdboekenmaand bij je thuis ... Peter Slabbynck

Weetjes

In de bib zaten we vol spanning te wachten tot Peter Slabbynck deze Jeugdboekenmaand zou langskomen, dus vertellen we vandaag graag even over zijn werk. 
Peter is naast schrijver ook zanger in de groepen Red Zebra en De Lama’s. Hij schreef een paar mooie kinderboeken maar ook een grappig weetjesboek over Frankrijk en het boek ‘Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen?’, samen met Veerle Jacobs. In dit doeboek krijg je informatie over bekende schilders met telkens een schilder- of tekenopdracht. Dat klinkt ons bekend in de oren!


Wil je Peter eens live aan het werk zien?

Op Youtube of hun Facebook-pagina kan je Red Zebra beluisteren en bekijken!
► https://youtu.be/ZCvmNB7SHgI
knutselactiviteit

Vandaag maken we een... zebra!
Wat heb je hiervoor nodig?
 • lege toiletrol
 • lege keukenrol
 • stuk karton (van een doos cornflakes bijvoorbeeld)
 • schaar
 • cuttermes of zakmes (altijd samen met mama of papa!)
 • zwarte, rode en roze stiften
 • witte verf (optioneel)
Hoe ga je te werk?

(1) Knip de keukenrol in 4 gelijke lange stroken. Vouw deze in twee over de lange zijde heen. Dit worden de poten van de zebra.


(2) Teken op de toiletrol vier lijntjes van een drietal centimeter en vraag aan een volwassene om deze open te snijden. 


(3) Nu kan je de poten van de zebra door deze gaatjes stoppen op deze manier. Als je ze dan naar beneden plooit, heeft je zebra vier lange poten! Die kan je gaan bijknippen tot je zebra mooi recht kan staan.


(4) Maak een zelfde inkeping bovenaan de toiletrol. Daar stoppen we straks het hoofd van de zebra in. (Nu kan je ook al alles wit verven als je wil. Helaas had ik geen witte verf in huis…)

(5) Vouw je stuk karton dubbel. Teken nu op het stuk karton het hoofd van je zebra. Knip dit zo uit dat je er twee hebt. Knip ook een langer stukje karton uit van ongeveer 2 cm op 5 cm.(6) Plak de twee hoofdjes op elkaar met het lange stukje karton ertussen.


(7) Stop het hoofdje in de toiletrol en je zebra is af! Je kan hem nu gaan kleuren. Ik heb een Rode Zebra gemaakt ter ere van Peter Slabbynck.

Leestips voor later

  bronnen


   Toon je jouw kunstige knutsels op Facebook en Instagram met de hashtag #JBMKortrijk? En als je ons tagt, delen we jouw foto's en filmpjes op onze sociale media!
   Zo kunnen we hier ook meegenieten, we zijn alvast reuze benieuwd! Hopelijk tot binnenkort weer in het echt!

   www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenmaand

   0 reacties:

   Een reactie posten