MuziekBoutique // Country & Cash met Christophe Vekeman en Bjorn Eriksson

 
Na ruim een half jaar van uitstellen, opnieuw plannen, spannend afwachten, en opnieuw afgelasten, was het eindelijk zover. 

Donderdagavond 17 juni 2021, Texaanse temperaturen in Kortrijk, perfect voor een avondje countrymuziek. Tumbleweed rolde door de verlaten straten van Kortrijk, de Rode Duivels hielden iedereen voor het scherm gekluisterd. Bijna iedereen. De échte muziekliefhebber wist wat gekozen.

Christophe Vekeman horen vertellen is altijd een beleving. Hem over zijn grootste passie horen vertellen, is dat zelfs nog meer. Vekeman publiceerde net de eerste musical in boekvorm, bracht eerder een portret van de illustere countryzanger Johnny Paycheck op de markt, en heeft het in zijn 'gewone' literaire lezingen, steevast ook over muziek, en country. Dan weet je dat je goed zit voor een avondje fijn entertainment.
Zeker als je daar nog het gezelschap bij krijgt van Bjorn Eriksson, bekend geworden als gitarist bij Zita Swoon, ondertussen volop met de boots in de country/bluegrass-muziek met zijn eigen band Erikson Delcroix.

Samen brachten ze het verhaal en de muziek van Johnny Cash, en via hem ook een beknopte geschiedenis van de countrymuziek in het algemeen, doorspekt met leuke anekdotes, hoofdzakelijk over alcoholmisbruik, buitenechtelijke avonturen en gevangenisstraffen. Waar de meeste country-teksten over gaan kortom.

Een leuke avond met poëzie (écht, poëzie over countrymuziek, het bestaat, en Christophe Vekeman maakt het!), grappige verhalen en beklijvende livemuziek. Een MuziekBoutique zoals het hoort met andere woorden.

Een ideale warmmaker voor het nieuwe seizoen ook, dat start op 23 september 2021.
We blijven in dezelfde sferen, met de lezing 'Des Duivels', waarin maarten Schuermans terugblikt op de reis die hij twee jaar eerder maakte. met het boek in de hand vertelt maarten over deze reis, naar een ver land, naar wat een ver verleden lijkt. 

Graag tot in september!

MuziekBoutique - Cash & country www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique

0 reacties:

Een reactie posten