Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed voor Tapis Plein vzw

Het Brugse expertisecentrum voor cultureel erfgoed Tapis Plein vzw ontving van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed 2010-2011. De prijs werd uitgereikt tijdens de studiedag "Het Groot Onderhoud" van het steunpunt FARO in LAMOT Mechelen. Met de Cultuurprijs ontvangt Tapis Plein een bronzen beeldje van Johan Tahon en een bedrag van 12.500 euro.

Tapis Plein vzw is een expertisecentrum dat op een frisse en actuele manier met erfgoed omspringt en daarbij de publieksbeleving centraal stelt. Met grensverleggende projecten vertalen ze erfgoed op een multimediale en interdisciplinaire manier naar een breed publiek. De vzw draagt kennis over en stelt haar expertise ter beschikking van meer structurele werkingen en groeide zo uit tot een vaste waarde voor het cultureel‐erfgoedveld.

De jury over coördinator Jorijn Neyrinck en Tapis Plein: "Als coördinator en drijvende kracht van Tapis Plein heeft Jorijn Neyrinck de kwalitatieve werking van een kleine, maar gedreven ploeg jarenlang aangestuurd. De Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed is een ‘dank u’ aan dit team voor al het geleverde werk”. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: “Tapis Plein weeft een schitterend en eigentijds verhaal rond cultureel erfgoed. En blaast zo erfgoed nieuw leven in voor het grote publiek. Een dikke pluim voor deze kleine ploeg!

De opmerkelijke reactie van Tapis Plein vzw kun je lezen op hun website. Een overzicht van alle Cultuurprijzen die al uitgereikt zijn, vind je hier.

(via: persbericht)
Meer info: www.cultuurprijzen.be, www.tapisplein.be

0 reacties:

Een reactie posten