Bestemming: bib! - Op tijdreis

Bestemming: bib!

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Dan kan je deze zomer in jouw (buurt)bib een reispas afhalen met 6 leesbestemmingen waarbij telkens een genre hoort. Voor elk gelezen boek krijg je een stempel in je reispaspoort. Heb je zes stempels verzameld? Dan kan je de volle reispas afgeven in de bib om kans te maken op een mooie prijs van Iedereen Leest.

Elke week zetten we een andere bestemming in de kijker met 3 aanraders uit de jeugdstripcollectie en 5 aanraders per leeftijdscategorie. Uiteraard mag je zelf ook kiezen wat je leest voor jouw bestemming!

Er zijn 6 verschillende bestemmingen en genres:
  1. op expeditie
  2. op bibbertrip
  3. op tijdreis
  4. op wereldreis
  5. op beeldsafari
  6. op stap in wonderland 

op tijdreis

We stappen deze week in onze teletijdmachine en gaan op bezoek bij brullende dino’s, schietgrage cowboys, middeleeuwse prinsessen en dappere soldaten. Vertrek naar vroeger met een mooi verhaal of leer iets bij uit een weetjesboek over andere tijden. 

Ga je mee met Ridder Muis, de Rode Ridder of Nelle, de heks van Cruysem naar de middeleeuwen? Ben je meer fan van de Romeinen of de Grieken, dan kan je natuurlijk een strip van Asterix lezen of het boek Rollebollen met de Romeinen. Wie liever het overzicht bewaart, kiest voor Tijdlijn of Zomaar een straat door de eeuwen heen

Doorheen de geschiedenis stonden veel dappere dames en heren op en in De evolutie van Calpurnia Tate of De boogschutter van Hirado kan je hun verhaal meelezen. Oorlog in een koffer won de KJV-prijs door het prachtige verhaal over de Tweede Wereldoorlog. De dinosaurussen mogen we bij een echte tijdreis natuurlijk niet vergeten! Neem jij Ik ben bij de dinosaurussen geweest mee? 

Kan je het boek dat je zoekt niet vinden of wil je een andere tip?
Vraag het gerust aan één van de bibliotheekmedewerkers! 


strips

3 - 5 jaar

0 reacties:

Een reactie posten