Bestemming: bib! - op wereldreis

Bestemming: bib!

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Dan kan je deze zomer in jouw (buurt)bib een reispas afhalen met 6 leesbestemmingen waarbij telkens een genre hoort. Voor elk gelezen boek krijg je een stempel in je reispaspoort. Heb je zes stempels verzameld? Dan kan je de volle reispas afgeven in de bib om kans te maken op een mooie prijs van Iedereen Leest.

Elke week zetten we een andere bestemming in de kijker met 3 aanraders uit de jeugdstripcollectie en 5 aanraders per leeftijdscategorie. Uiteraard mag je zelf ook kiezen wat je leest voor jouw bestemming!

Er zijn 6 verschillende bestemmingen en genres:
  1. op expeditie
  2. op bibbertrip
  3. op tijdreis
  4. op wereldreis
  5. op beeldsafari
  6. op stap in wonderland 

op wereldreis

Waar gaan we deze week heen? We ontdekken de wijde wereld in strips, verhalen en weetjesboeken. Er zijn zo maar eventjes 196 landen op onze wereldbol te vinden, dus je kan in de bibliotheek een heuse wereldreis plannen. Welk land bezoek jij?

De stripcollectie is een goed begin voor je wereldreis. Jommeke, de Kiekeboes en Kuifje trekken er allemaal vaak op uit. In onze weetjesboeken ontdek je ook alle werelddelen via allemaal leuke landen of 199 vlaggen. Wil je liever een persoonlijk verhaal, dan kan je bijvoorbeeld Voettocht over het ijs of Eilanddagen lezen. 

Kan je het boek dat je zoekt niet vinden of wil je een andere tip?
Vraag het gerust aan één van de bibliotheekmedewerkers! 


strips

3 - 5 jaar

0 reacties:

Een reactie posten